Ankarsrum

 

Crylle® ApS Balticagade 15, st. th. 8000 Aarhus C +45 2552 0002 crylle@crylle.dk

__________________

Copyright © All Rights Reserved

Historien om Ankarsrum

Fra verdenskrig til nutid

 

I 1940 blev Assistent lanceret af den svenske hvidevareproducent Electrolux. Anden verdenskrig betød, at de svenske husholdninger måtte spare på pengene, og derfor måtte de i større udstrækning end tidligere selv bage, lave mad, sylte, lave saft og konservere mad. Og derfor var der brug for en robust og pålidelig køkkenassistent.

 

Som et tydeligt udtryk for tidsånden blev der med hver køkkenassistent leveret et opskriftshæfte med “Krigstidsopskrifter” i de første år.

 

Maskinens tidstypiske og strømlinede form bar industridesigneren Alvar Lennings signatur. Motoren var dengang på 250 W, og maskinens farve var beige. Salget gik godt, og med tiden blev køkkenassistenten et almindeligt syn i de svenske køkkener. I 1969 blev produktionen flyttet fra Electrolux’ fabrik i Motala til Ankarsrum, hvor alle aluminiumsdele såsom armen, armfæstet, den øverste del af stativet, kødhakkerens dele og elmotoren støbes, bearbejdes og monteres den dag i dag. Det er også herfra, at maskinen har fået sit helt unikke og særprægede navn.

 

Kendt som Ballerup Mastermixer

 

På et tidspunkt efter krigen indtog maskinen også Danmark, og her blev den produceret hos Ballerup Maskiner og solgt under navnet Ballerup Mastermixer. Den dag i dag efterspørges stadig tilbehør til meget gamle maskiner, som folk finder frem fra deres mormors loftsrum, da selve maskinen stadig fungerer perfekt. Der findes flere netsider, hvor private handler med gamle maskiner og tilbehør til dem.

 

Ankarsrum Original er siden den første lancering blevet udviklet og forbedret på en lang række områder, og udvalget af tilbehør er vokset, men grundkonstruktionen og den oprindelige tanke om en robust, driftssikker og let anvendelig køkkenassistent til privat og professionel brug består endnu.

 

Bedst i test

 

Ankarsrum Original er flere gange blevet kåret som bedst i test. Det ansporer os til at blive endnu skarpere. Den positive modtagelse, som vores seneste farveglade model har fået af både massemedierne, forhandlerne og forbrugerne, er et godt bevis på, at det er lykkedes.

 

 

 

Ankarsrum logo

Ankarsrum Assistent

- kan alt og lidt til

 

I dag er Ankarsrum Assistent en køkkenmaskine der stort set kan dække alle de behov en moderne familie eller et professionelt køkken har brug for. Den kan hakke, snitte, blende, røre, kværne, purere, rive, presse, piske og selvfølgelig ælte en dej på op til fem kg.

 

Ankarsrum Assistent produkter

AnkarsAssistent Original køkkenmaskinerum

Ankarsrum Assistent køkkenmaskine »

 

Fås nu også i Jubilæums Sølv

 

Mel- og kaffekværn til Assistent Original

Mel- og kaffekværn »

 

Ekstra tilbehør

Ankarsrum pastavalse Lasagne

Pastavalse

Lasagne »

 

Ekstra tilbehør

Grøntsagssnitter til Assistent Original

Grøntsagssnitter »

 

Ekstra tilbehør

Ankarsrum pastavalse Fettuccine

Pastavalse

Fettuccine »

 

Ekstra tilbehør

Dejkrog til Assistent Original

Dejkrog »

 

Standard udstyr

Kniv til kødhakker

Kniv til kødhakker »

 

Ekstra tilbehør

Pastavalse

Tagliatelle »

 

Ekstra tilbehør

Bagetilbehørspakke til Assistent Original
Hurtigpisker med mørdejsælter til Assistent Original

Hurtigpisker »

 

Standard udstyr

Müslikværn til Assistent Original

Müslikværn »

 

Ekstra tilbehør